Hoi!


Je kijkt waarschijnlijk op deze website omdat je ouders je hebben verteld dat je binnenkort naar een speltherapeut gaat. En dat ben ik! Je zal wel nieuwsgierig zijn naar wat speltherapie nu eigenlijk is, wat je daar doet en waarom je ouders denken dat jou dit helpt. Ik ga proberen je daar antwoord op te geven!


Je ouders hebben gemerkt dat jij je niet altijd even fijn voelt, bijvoorbeeld doordat je vaker boos of verdrietig bent, nare gedachten hebt over jezelf of misschien heb je wat naars meegemaakt. Of je bent al een tijdje bang of boos terwijl je niet weet waarom. Je wilt er wel over vertellen maar je weet soms niet aan wie en ook niet wat je precies wil vertellen. Je voelt je niet prettig. Dat is ook wat je ouders merken aan jou.

Voordat je bij mij komt, ga ik eerst met je ouders praten. Zij willen ook graag dat jij je weer goed gaat voelen.


Bij speltherapie mag je elke week drie kwartier spelen in de spelkamer. Daar kun je van alles doen. Je kunt er tekenen, iets bouwen, knutselen en met Playmobil spelen. Er zijn spelletjes, verkleedkleren, knuffels, een zandtafel, een kasteel met ridders, een poppenhuis en nog veel meer. Je mag overal mee spelen. En als je nergens zin in hebt, mag dat ook. Door te spelen of te praten over wat jij wil, kan je vervelende gevoelens en gedachten kwijtraken. En dat lucht op!


Een speltherapeut is er voor jou en kan jou helpen. Therapeut betekent helper. Ik vind het belangrijk wat jij speelt in de spelkamer. Ik speel graag mee als je dat wilt, en als je alleen wilt spelen is dat ook goed. Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen.

Je bent niet meer zo verdrietig, boos of bang. Want tekenen, iets bouwen, knutselen of spelen helpt. En het is fijn als iemand je begrijpt.


Als je vijf keer bij mij bent geweest, ga ik weer met je ouders praten over hoe het gaat. Voordat ik dat ga doen, bespreek ik altijd eerst met jou wat jij wil dat ik met ze bespreek of wat juist niet. Zo leren zij ook om jou beter te begrijpen en hoe ze jou kunnen helpen om de dingen weer beter te laten lukken. En als we allemaal denken dat het zo goed is dan nemen we afscheid van elkaar.


Tot ziens in de spelkamer!

Foto's van de spelkamer:

IMG_3779
IMG_3778
IMG_3786
IMG_3792
IMG_3783
IMG_3834
IMG_3784
IMG_3788
IMG_3789
IMG_3780
IMG_3782
IMG_3831
IMG_3830

Foto van mij: